Deling av grunneiendom

Tjenesten omfatter
Behandle saker innenfor plan- og bygningslovens regelverk, herunder forskrifter og arealplaner.

Hva kreves for å motta tjenesten
Plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter med veiledning: Teknisk forskrift, forskrift for saksbehandling og forskrift for godkjenning av foretak. Dessuten gjeldende plangrunnlag: Kommuneplan, reguleringsplan, bebyggelsesplan.

Hva gjør kommunen
Etter innsending/levering av korrekt utfylte søknadspapirer, behandles søknaden i kommunens byggesaksavdeling. Krever søknaden i tillegg behandling etter annet lovverk, vil tiltakshaver bli orientert om dette så raskt som mulig.

Hvordan søke tjenesten
Søknad om tillatelse til tiltak, evt. melding om arbeid.
Saksbehandlingstid: 3-8 uker for "kurante" byggesaker.

Gebyr/avgift:
Jfr. Grue kommunes gebyrregulativ. www.byggsok.no finner du en database for byggesaksinformasjon.
Skjemaer og nytting informasjon finnes også på www.be.no - Statens bygningstekniske etat.

Enhet for landbruk – næring - teknikk