Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Pressemelding Nærmiljøanlegg GBUS

Onsdag 19. september kl. 12:00 er det overrekkelse og offisiell åpning av det nye Nærmiljøanlegget for fysisk aktivitet ved Grue barne- og ungdomsskole på Kirkenær.

Nærmiljøanlegg5-oversikt-liteDet nye Nærmiljøanlegget er en gave fra foreldrenes arbeidsutvalg ved skolen (FAU) til Grue Kommune og skolen. Nærmiljøanlegget er plassert ved skolens uteområde for elever i 6. til 10. trinn, men anlegget skal også være åpent og tilgjengelig for lokalbefolkningen som ønsker egenorganisert fysisk aktivitet.


Anlegget består av tre aktivitetssteder for egenorganisert fysisk aktivitet:

  • Ballspillarena der man kan spille fotball, basketball, kanonball og volleyball. Det er tilrettelagt for islegging på vinterstid slik at elever og lokalbefolkningen kan utfolde seg på skøyter
  • Gymløype som kan benyttes i gymtimene eller av lokalbefolkningen til egenorganisert styrke- og utholdenhetstrening
  • Skate/Sykkelpark der elever og lokalbefolkning kan utfordre mot og teknikk på skateboard, rulleskøyter og sykkel

Anlegget har en prislapp på kr. 1,4 mill. som er finansiert gjennom egenkapital fra FAU og spillemidler. FAU har sine hovedinntekter gjennom organiseringen av den årlige 17. mai-feiringen på Kirkenær samt gaver og tilskudd fra lokalt næringsliv og organisasjoner. Her bør spesielt Grue Sparebank, Grue Lions, Sanitetsforeningen, Sparebankstiftelsen og lokale industribedrifter nevnes. Tildeling av spillemidler til denne type nærmiljøanlegg er helt avgjørende for å kunne realisere så store prosjekter som dette.

Dette er svært god anvendelse av FAU sin egenkapital, som veldig mange foreldre har bidratt til gjennom 17. mai-feiringen over mange år, til et så flott og varig prosjekt som alle barna ved skolen og bygdas befolkning får glede av i mange år.

Det har myldret av barn og unge i anlegget siden tidlig morgen første skoledag etter ferien, noe som gleder både FAU og lærerne.

FAU ved Grue barne- og ungdomsskole er et godt eksempel på at det er en sterk dugnadsånd i
Grue-befolkningen. Man får til ting når alle vil i samme retning!

Spørsmål kan rettes til:
Ordfører Wenche Huser Sund  tlf 906 16 307
FAU leder Marius Schjelderup-Høye  tlf 977 59 208
Rektor GBUS Øystein Hanevik  tlf 919 15 410

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Til toppen