Arealstrategi for Kongsvingerregionen

HjerteFargerKongsvingerregionen har et mål om 100 nye arbeidsplasser per år. Regionen er sammen om å utnytte regionens fortrinn og har utarbeidet felles arealstrategi.

Kommunene har ansvaret for å tilrettelegge attraktive næringsarealer. Dette er spesielt viktig for Kongsvingerregionen, da regionen satser på etablering av virksomheter som ofte er arealkrevende og som forutsetter gode logistikkløsninger og effektiv markedstilgang for å etablere seg / investere. Kommunene i Kongsvingerregionen har besluttet at det, som et ledd i å tilrettelegge for nye 100 nye arbeidsplasser i regionen, skal utarbeides og vedtas en felles arealstrategi for regionale områder.

Med utgangspunkt i næringsstrategi, markedsanalyse, fremtidige infrastrukturinvesteringer og kartlegging av eksisterende og potensielle arealer er det definert 4 strategier:

1. Det etableres et nasjonalt transportknutepunkt for godstransport på bane hvor det
    tilrettelegges for samarbeid med andre næringsområder
2. Det utvikles et stort næringsområde for bilbasert virksomhet – så nær Kløfta, Gardermoen og
    Oslo som mulig
3. Hver kommune skal videreutvikle minimum ett næringsområde hvor pris og
    infrastrukturtilrettelegging gjør områdene attraktive
4. Kommunene skal markedsføre regionens næringsarealer i fellesskap

Arealstrategien gir en nærmere beskrivelse av disse. Kongsvingerregionen består av kommunene Åsnes, Grue, Kongsvinger, Eidskog, Sør-Odal og Nord-Odal.