Ergoterapitjenesten

Ergoterapi er et tilbud til mennesker som av ulike grunner har eller står i fare for å få problemer med å utføre daglige aktiviteter. Målet er å bidra til at mennesker med nedsatt funksjonsnivå skal kunne ivareta de daglige aktiviteter best mulig ut fra sine forutsetninger. Behovet kan være aktuelt i alle aldre og livsfaser.

Tjenesten omfatter

Ergoterapitjenesten yter tjenester innen områdene:

• Rehabilitering/habilitering
  • Formidling av tekniske hjelpemidler
  • Tilrettelegging av hjemmesituasjonen
  • Veiledning i boligsaker, både ombygging og nybygging, privat og offentlig
  • Kontaktpersonfunksjon for syn og hørselsseksjonen ved NAV-Hjelpemiddelsentralen

Tjenesten består av en ergoterapeut i 100% stilling.

Tjenestens målgruppe

Alle, uansett alder, som bor eller oppholder seg i kommunen, og som på grunn av sykdom, skade eller annen funksjonsnedsettelse trenger hjelp til å tilrettelegge daglige aktiviteter.

Hva gjør kommunen?

Ergoterapeuten bistår personer med funksjonssvikt med å tilrettelegge i hverdagen. Ved pleie og tilsyn i hjemmet, legges det til rette for at pårørende og hjemmesykepleien kan utføre sine oppgaver på en tilfredsstillende måte.

Saksbehandlingstid vil være avhengig av sakens omfang og art. Ved tildeling av tekniske hjelpemidler ved varig behov vil tiden det tar å få behandlet saken ved Hjelpemiddelsentralen være av betydning.

Hvordan søke tjenesten

Søker selv, pårørende eller helsepersonell kontakter ergoterapitjenesten eller Tildelingskontoret,

tlf 62942000

Kontakt for mer informasjon

Adresse:          Fysio- og ergoterapitjenesten, Kommunegården, 2260 Kirkenær

Telefon:           62 94 20 75

E-post              Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.