Hjelpemidler, varig behov

Tildeling av tekniske hjelpemidler fra NAV-Hjelpemiddelsentralen etter søknad.

Hva kreves for å motta tjenesten

Søker må ha et varig behov for tekniske hjelpemidler og folketrygdens krav til medisinske vilkår må være oppfylt. Med varig behov menes et behov ut over 2 år.

Hva gjør kommunen?

Henvendelsen behandles uten ugrunnet opphold. Etter henvendelse tar ergoterapeut kontakt for å avtale hjemmebesøk eller annen oppfølging.

Tiden det tar før tildeling av hjelpemidler skjer vil være avhengig av hva det søkes om og hvordan situasjonen er på Hjelpemiddelsentralen til enhver tid.

Tjenesten fra Hjelpemiddelsentralen tildeles etter enkeltvedtak. Vedtaket kan påklages. Opplysninger om klagerett går fram av vedtaket.

Hvordan søke tjenesten

Ved behov for bistand av ergoterapeut, ta kontakt med Fysio- og ergoterapitjenesten eller Tildelingskontoret -  tlf. 62942000.

Lovhenvisning

Lov om folketrygd

Lov om pasientrettigheter

Kontakt for mer informasjon

Adresse:          Fysio- og ergoterapitjenesten, Kommunegården, 2260 Kirkenær

Telefon:           62942000

E-post:            Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.