Kommunelegen er barnas arbeidstilsyn

trygg-haikPrivate barnehager, dagmammaer, kommunale barnehager og skoler m.m. skal godkjennes når virksomheten er regelmessig og tilbyr ukentlig oppholdstid på mer enn 10 timer og antall barn er tre eller flere.
At en virksomhet godkjennes innebærer at det offentlige har samtykket i at virksomheten igangsettes eller driftes.
For å kunne godkjennes må virksomheten oppfylle kravene i forskriften. Godkjenningen gis på bakgrunn av de opplysninger og planer som foreligger på tidspunktet for godkjenningen. En godkjenning er i seg selv ikke et kvalitetsstempel på virksomheten.

Sentralt i godkjenningsprosessen er søknadsskjema om godkjenning og veileder til forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler m.v.