Frisør-, hudpleie-, tatoverings- og hulltakingsvirksomhet – godkjenning

logo grue snes vlerLokaler og utstyr i tatoverings- og hulltakingsvirksomheter skal godkjennes av kommunen. Forskriften om hygienekrav har som formål å sikre tilfredsstillende hygieniske forhold og forebygge overføring av smittsomme sykdommer ved virksomheten.

Frisør- og hudpleievirksomhet må oppfylle de samme hygienekravene, men trenger ingen godkjenning.

Personer som ønsker å starte, overta eller flytte frisørsalong, hud- og fotpleiesalong, helsestudio, solstudio, tatoverings- og hulltakingsvirksomhet må sørge for at virksomheten er meldt kommuneoverlegen før oppstart.