Mental Helse

A4N5BD5CA92CF1ICAFVSRQ1CAXQFCIZCAXS3GCWCAX7LGBWCAXZB38LCAQ55HSRCAHWZU7CCASIMJ9XCAHO94MACACCC0T7CAPA4OXECAW5H7OECA69I8G3CAKVQ4LQCA9AKUXACAS5M9PTCAY1E0PWMental Helse Grue ble startet i 2006. Vi jobber som et ledd mellom brukere, familier og andre intersserte i psykisk helse, psykriatisk team i kommunen og andre. Vi er ca. 30 medlemmer og vi prøver å verve flere.

Vi har ca. 6-7 medlemsmøter i året hvor alle er hjertelig velkommen. Der tar vi opp temaer som berører det som angår de fleste, og vi har hatt mange flotte foredragsholdere og andre på besøk. Ellers har vi det hyggelig med løst prat, bevertning og loddsalg .
Den 10. oktober er Verdensdagen for Psykisk helse og den gjør vi alltid litt ekstra ut av.

Mange av styres medlemmer har vært på forskjellige kurs for å lære mer om emnet som vi kan videreformidle til andre.
En ting vi er veldig opptatt av er å ufarliggjøre psykisk helse, og understreke at alle mennesker har rett til å bli hørt og sett og tatt på alvor. Vi jobber mye med brukermedvirkning som er lovpålagt, men som ikke alle kommuner er flinke til å bruke.

Alle fagfolk skal jobbe med bruker hvor de bestemmer selv over hva de trenger, og lage opplegg så langt det lar seg gjøre.
Vårt fylkeslag har base på Hamar.
Det er laget en modell som heter VERTØYKASSA. Den kommer vi til å gi mer informasjon og starte kurs om. Mer info senere.
Vi har også mye samarbeid med Psykiatrisk Dagsenter i kommunen, hvor vi bl.a. har arrangert julebord, turer og fysisk utfordring.

Les mer mentalhelse.no

Vedlegg:
FilBeskrivelseStørrelse
Last ned denne filen (Hjelpetelefonen  samarbeidspartnere (3) (2).doc)Hjelpetelefonen samarbeidspartnere (3) (2).doc 695 kB