Grues kommunevåpen

kommunevaapen_litenGrues kommunevåpen ble godkjent i statsråd 30.10.92 og er beskrevet slik:
«Venstre skrådelt av sølv og grønt ved buet ulvetannsnitt»

Kommunevåpenet er tegnet av Harald Hallstensen.

Regler for bruk av Grues kommunevåpen

Generelle bestemmelser om bruk
Som hovedregel kan våpenet bare brukes av administrasjonen og institusjoner under utøvelse av kommunal myndighet og til dekorasjon.
Bruk av våpnet på souvenirer for salg er ikke tillatt uten særskilt tillatelse.
Våpnet må ikke brukes slik at det kan oppfattes som privat kjennetegn. Private kjennetegn må heller ikke sammenstilles med våpnet.
Bruk av våpenskjold
Våpenskjold skal brukes med sine farger med mindre særskilt tillatelse foreligger.
Våpenskjoldet kan brukes som eiermerke på bygninger, biler og andre gjenstander. Skjoldet i farger kan etter nærmere bestemmelse brukes til jakkemerke m.v.
Bruk av kommuneflagg
Flagget kan heises når kommunestyret har møter og ellers etter nærmere bestemmelse. Bruken av flagget må ikke skje til fortrengelse for Norges offentlige flagg. Foreninger og organisasjoner kan ikke bruke kommuneflagget uten tillatelse.
Bruk av våpnet i faner, vimpler m.v.
Våpnet kan utføres som bordflagg, tverrskåret eller i vimpelform, til bruk som dekorasjon ved kommunale tilstelninger.
Til dekorativ bruk kan flagget utføres og brukes som hengende banner etter nærmere bestemmelse.
Bruk av våpnet på stempel og segl
Våpnet kan brukes uten skjoldinnfatning med kommunens navn i en innskriftsring langs kanten.
Segl kan framstilles som oblatsegl til bruk på dokumenter til lukking av konvolutter m.v.
Våpnets utforming og utførelse
Våpnet gjengis i ulike typer teknikker og materialer, f.eks. plastisk i flatestil, malt, tegnet, vevd, brodert eller gravert.
Enhver utføring av våpnet må følge de tekniske og heraldiske kvalitetsnormer med riktige farger, former og proporsjoner.
Andre bestemmelser
Bruk av kommunevåpnet innenfor det vedtatte regelverk administreres av kultursjefen. Ansvaret for bruk ut over dette ivaretas av hovedutvalg for kultur, som også fremmer evt. forslag til endringer i disse reglene.

Vedtatt i Formannskapet 03.05.1993 sak 59/93.