Overformynderiet

Hva er overformynderi og hvem er overformynder i Grue kommune?
I hver kommune er det et overformynderi. Overformynderiet består av to valgte representanter som kommunestyret velger for 4 år av gangen.

Arbeidsoppgaver
Overformynderiets oppgaver er i første rekke å ha bestyrelsen av og kontrollen med de umyndiges midler.
Med umyndige menes barn under 18 år og umyndiggjorte. Herunder kommer også myndige personer som har fått oppnevnt hjelpeverge. En myndig person som har fått oppnevnt hjelpeverge er ikke umyndiggjort og har ikke mistet sin selvstendige handleevne.

Vergemålsloven (vgml.) pålegger overformynderiet å oppnevne verger, hjelpeverger og eventuelt setteverger dersom noen av de ordinære vergene er inhabile i en sak.

Andre oppgaver er å veilede og føre tilsyn med vergene og hjelpevergene og ta stilling til de spørsmål loven nevner, for eksempel avgjøre kjøp/salg av fast eiendom.

Etter bestemmelsene i vgml. § 63 vergemålsloven forvalter overformynderiet midler for barn under 18 år. Overformynderiet plikter ikke å forvalte beløp under kr. 75.000,- men kan forvalte mindre summer hvis det er spesielle grunner for dette.

Hvert år skal overformynderiet avgi revidert regnskap til fylkesmannen.

Kontaktinformasjon for Overformynderiet i Grue kommune:

• Skriftlige henvendelser sendes: Overformynderiet i Grue, Postboks 173, 2261 Kirkenær
  • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Telefon: 62 81 60 66 Telefontid: mandager, onsdager og torsdager fra kl 09.00 - 11.30
  • Oppmøte på kontoret skjer etter forhåndsavtale. Fra 01.01.2012 har Overformynderiet i Grue kontoradresse: Jernbanegata 13, 2211 Kongsvinger

Fylkesmannen er klageinstans for overformynderiets vedtak.
Her finner du lenke til overformynderiets hjemmeside