Kritikk mot høye utgifter til administrasjon i Grue kommune

Det er kommet en rekke kritiske merknader til rådhuset og utgifter til administrasjon i forbindelse med høring av budsjett 2015 og økonomiplan 2015-2018.

Vedlagte link illustrerer den nedgangen i lønn til administrasjon som Grue kommune har hatt helt siden 2003 og merkbart ned siden 2010. I snitt kuttes ett årsverk pr. år til såkalt administrasjon.

Som figuren viser har Grue kommune lavere andel utgifter til administrasjon enn alle vi sammenligner oss med. Dette har kommunen hatt siden 2011. Grue kommune forsøker hele tiden å være effektive og øke produktiviteten. Ca 1,2 årsverk brukes blant annet til å føre regnskap med mer for GIVAS IKS.

Turid Bjerkestrand
rådmann