Finnskogleden

finnskogledenFakta om Finnskogleden
Leden er en ekte villmarksti på hele 240 km. Med villmarkssti menes at man lett kan ta seg fram med vanlig turutstyr, godt fottøy og ryggsekk.
Leden slynger seg gjennom hele Finnskogen langs grensen mellom Norge og Sverige, på gamle stier og ferdselsveger, gjennom 7 kommuner i Norge og 3 i Sverige.  Der stiene passerer høydedragene får man mange steder fenomenal utsikt over de milevide skogene. Med andre ord; vandrer du Finnskogleden vil du finne ut at Finnskogen er rik på naturopplevelser!
www.finnskogleden.com

Leden er blåmerket på norsk side og oransje på svensk side. Der veier krysses er det ofte satt opp egne skilt.
Man bør regne med en uke på hele strekningen, helst opp mot det dobbelte, for å få med seg alt som er verd å oppleve.
I tillegg til leden finnes et stort nettverk av kryssende og parallelle stier som gjør det mulig å legge opp til runder med start og innkomst på samme sted. Dette er å anbefale. Det gir mulighet til å oppleve mer av finnekulturen og de kvaliteter Finnskogen har å by på.

I Norge og Sverige kan man ferdes hvor man vil i utmarka, sanke ved til bål (ikke lov med åpen ild i skog mark mellom 15.4. og 15.9. i Norge), plukke bær og sopp. For jakt og fiske gjelder egne regler. Finnskogleden er ikke egnet for sykling og riding.
Overnatting langs leden: Enkle gapahuker, koier, turistforeningens hytter.

Ytterligere informasjon fås ved henvendelse til de nærmeste kommunesentrene langs Finnskogleden.
Turistinformasjon i Grue kommune:  Skaslien Gjestgiveri tlf 62946666  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Finnskogen Kro & Motell tlf 901 75 084 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Grue kommune, Servicetorget tlf 62942000  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Finnskogleden Karthefte selges her, kr 200
Morokulien Infocenter Eda tlf +46 571 283 70
Finnskogen Turistforening (FT): P.b. 83, 2256 Grue Finnskog tlf. 913 08 088 / 913 34 375