Søknad om konsesjon

Tjenesten omfatter
Søknad om konsesjon

Den som erverver en konsesjonspliktig eiendom må søke konsesjon (tillatelse) ihht. konsesjonsloven. Enhet for landbruk-næring-teknikk er behjelpelig med informasjon vedrørende søknad og utfylling.

Hva kreves for å motta tjenesten

Et vanlig tilfelle der man må søke konsesjon er når eiendommen er bebygd og er større enn 100 dekar totalt eller har mer enn 25 dekar fulldyrka og/eller overflatedyrka jord.
Det er ikke alle som trenger å søke om konsesjon. Konsesjonsloven inneholder svært mange unntak. Et typisk tilfelle er når ny eier er i nær familie med tidligere eier. I slike tilfeller er det nok med ”Egenerklæring om konsesjonsfrihet, SLF-360”. Kommunen må bekrefte opplysningene i egenerklæringen.
Sørg for at alle relevante opplysninger som har betydning for saken er tatt med i søknaden, eller lagt ved søknaden.
Lovhenvisning:Lov av 28. november 2003 nr. 98 om konsesjon ved erverv av fast eiendom - Konsesjonsloven

Hva skal følge saken (vedlegg):

Søknadsskjema for konsesjon, SLF-359, skjøte, kjøpekontrakt (evt. leiekontrakt), takst, kart.

Skjema Søknad på konsesjon av fast eiendom og Egenerklæring om konsesjonsfrihet (pdf)

Søknaden sendes ordføreren i kommunen. Egenerklæringen sendes kommunen ved Enhet for landbruk-næring-teknikk.
Søknaden går så til Enhet for Landbruk-næring-teknikk som sender krav om gebyr og utreder saken.
Kurante saker behandles administrativt, mens ukurante saker behandles av formannskapet.
Behandlingstiden på kurante saker er ca. 3 uker, mens behandlingstiden for saker som må behandles politisk er avhengig av møtedatoer, se under politikk/møteplan.

Kontaktinfo: Enhet for landbruk-næring-teknikk, tlf 62 94 20 00, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.