Reiselivsnæring

Grue kommune er en godt utbygd reiselivskommune, med mange gode tilbud innen bespisning, overnatting, opplevelser, aktiviteter og arrangementer. Her finnes noen av landets beste spisesteder med mange muligheter for overnatting, opplevelser og aktiviteter i et spennende kultur-, kunst- og landskapsmiljø. Mange større arrangementer gjennom hele året skaper liv og røre. Beliggenheten, med et stort marked innen 1,5 – 2 timers kjøring, gir muligheter for ytterligere vekst i årene framover.

Her er eksempler på gode reiselivsbedrifter, som utfyller hverandre og, som til sammen gjør Grue til en god kommune for de mange som besøker oss. I tillegg til sin egenart kan alle by på god mat, overnatting, opplevelser og forskjellige aktiviteter.

opakerOpaker Gård er et kurs- og konferansested. Stedet stilles til disposisjon for grupper på min. 20 personer, som også ønsker overnatting. Det tilbys optimale arbeidsforhold til seminaret, og en unik og eksklusiv atmosfære til selskapet. Nærheten til naturen gir ypperlige muligheter for turer og jakt.
Velkommen til en smak av Opaker gård!

skaslienSkaslien Gjestgiveri
har mottatt flere priser for sin matkvalitet og service, som f.eks. regionvinner av Ganefart i Hedmark og Oppland, «Beste spisested langs veien» og Hedmark Reiselivs pris. Gjestgiveriet har oppgraderte gjesterom, kurs- og konferansefasiliteter. Skaslien er vel verdt et besøk!

villmarksenterVed den vakre sjøen Skasen finner vi Finnskogen Turist & Villmarksenter, som tilbyr god mat, kurs og konferanser, kombinert med overnatting (camping), fin badestrand og spennende «finnskogmystikk». Muligheter for spennende aktiviteter året rundt.

tankenI Finnskogens «hovedstad» Svullrya er muligheter for mange spennende og interessante opplevelser.
Her ligger Finnskogen Kro og Motell, en stor tømmerbygning med kafeteria, selskapslokaler og Brukt & Antikk-butikk. Her er motell, hytter, camping. Årlig arrangeres bl.a. festivaler og Finnskogmart’n her.

finnskogtoppenFinnskogtoppen Velværehotell
er et av Skandinavias mest eksklusive spa- og velværehotell! Bare to timer fra Oslo finner du Finnskogtoppen, et sted som gir deg mer energi, økt fysisk og psykisk velvære, god og sunn mat, spennende kurs og mange behandlingstilbud. Hos oss har du mange muligheter, men du ingenting!

bekkolaLangt nordøst på Grue Finnskog ligger kurs- og konferansestedet Bekkola, hvor man kan få nær-naturen-opplevelser kombinert med teambuilding, jakt, fiske og aktiviteter.

Bekkola er fra våren 2015 utleid på åremål.

kirkenr sentrumKirkenær, som er kommunesenteret i Grue, finner du et godt utvalg kafeer, forretninger og servicetjenester, alt du har behov for når du besøker oss.

grnn lungeVi håper du finner deg til rette og kan stresse ned i miljøbyen Kirkenær, i miljøgata, den grønne lunge eller torgplassen.

Se reiselivsbedriftenes hjemmesider og telefonnummer:

Skaslien Gjestgiveri AS www.skaslien.no 62 94 66 66

Finnskogtoppen Velværehotell www.finnskogtoppen.no 62 94 63 00

Finnskogen Turist & Villmarksenter AS www.finnskogen.net 62 94 57 50

Finnskogen Kro og Motell AS www.finnskogen.no 90 17 50 84

Finnskogdagene www.finnskogdagene.no

Norsk Skogfinsk Museum www.skogfinskmuseum.no 90 54 71 31

Andre viktige kontakter:

Hedmark Reiseliv www.villmarksriket.no 62 55 33 20

Destinasjon Finnskogen www.visitfinnskogen.no 90 70 81 07

Turistinformasjoner:

Skaslien Gjestgiveri Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 62 94 86 66

Finnskogen Kro & Motell Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 62 94 55 22

Grue kommune, servicetorget Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 62 94 20 00

KUNST- OG KULTURBYGDA GRUE

Grue er kjent som ei kunst- og kulturbygd. Kommunen har mange kjente forfattere, musikere, malere og en rekke kunsthåndverkere samt museer og gallerier.

Her er noen gode eksempler på gallerier, museer og kunsthåndverkere som har åpent for besøk hele eller deler av året:

Atelier Kari (naturdekorasjoner), Svullrya http://atelierkari.blogspot.no  95 13 77 50

KLART, glasshytte og galleri ,Tjura www.klartglass.no 62 94 80 21

Gruetunet Museum, Kirkenær www.skogfinskmuseum.no 90 54 71 31

Finnetunet Museum, Svullrya www.skogfinskmuseum.no 90 54 71 31

Åsta Holth Museum, Svullrya www.skogfinskmuseum.no 90 54 71 31

Norsk Skogfinsk Museum, Svullrya www.skogfinskmuseum.no 90 54 71 31

Hønsehuset, Svullrya, arbeidsstue med nettbutikk honsehuset.no

FASTE ARRANGEMENT I GRUE

Gruegalla, Kirkenær - i januar

Rally Finnskog -  februar

Rally-WM - februar