Utslippstillatelse

Tjenesten omfatter
Behandle søknad om utslippstillatelse etter forurensningsloven og tilhørende forskrift om utslipp fra mindre avløpsanlegg.

Hva kreves for å motta tjenesten
Tjenesten gjelder bolig og fritidseiendommer i spredt bebyggelse med innlagt vann. Utslippstillatelse gjelder eiendommer som ikke kan tilknyttes offentlige kloakkledninger.

Hva gjør kommunen
Søknad blir oversendt kommunelege I til uttalelse.
Den behandles i bygge- og oppmålingsavdelingen. Prosjektering av avløpsanlegget må på forhånd utføres av firma som er godkjent for dette.

Saksbehandlingstid:
Innen 12 uker, avhenging av blant annet årstid og teknisk løsning.

Gebyr/avgift:
Jfr. Grue kommunes gebyrregulativ.

Hvordan søke tjenesten
Søknad om utslippstillatelse sendes enhet for landbruk – næring – teknikk på fastlagt skjema. Alle søknadsskjemaer, kartgrunnlag og nødvendig informasjon fås ved henvendelse til servicetorget.

Kontakt for mer informasjon
Enhet for landbruk – næring - teknikk