Transporttjeneste for funksjonshemmede (TT-ordning)

Beskrivelse
Transporttjenesten skal gi funksjonshemmede som er avhengig av dør-til dør-transport et tilbud slik at de har muligheter til å delta i aktiviteter i nærmiljøet på lik linje med den øvrige befolkningen.  TT-ordningen skal kun brukes til lokale fritidsreiser, ikke til syketransport, legebesøk, reise til fysioterapi eller andre reiser som dekkes av folketrygden.

Målgruppe
Funksjonshemmede.  Personer som på grunn av sin funksjonshemning vanskelig kan benytte seg av det ordinære kollektivtilbudet i kommunen.  Legeerklæring vedlegges, se side 2 i  søknadsskjemaet.

Transporttjenesten for funksjonshemmede er et fylkeskommunalt ansvar.

Lover og retningslinjer
Gjeldende lov og regelverk. Denne tjenesten er ikke lovpålagt. Retningslinjer for saksbehandling finner du i Forvaltningsloven.

Om søknadsprosessen
Søknadsskjema for TT-kort.
Skjemaet fås også på Servicetorget og legesenteret.
Du kan kontakte kommunen for å få hjelp til å søke om TT-tjeneste, tlf 62 94 20 00 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mer info hos Hedmark trafikk

Hedmark Trafikk: tlf 02040

Behandlingstid
Søknader behandles fortløpende og minst 6 ganger pr. år.

Søknadsbehandling
Det vil bli fattet et vedtak.  I vedtaket går det fram om du har fått tildelt tjenesten eller ikke, og hva tjenesten eventuelt omfatter.

Klagemulighet
Du kan klage på vedtaket innen en frist på tre uker fra du mottok vedtaket.  Klagen sender du til den instansen som har fattet vedtaket.  I klagen skal du angi hva du ønsker endret i vedtaket og begrunne dette.  Kommunen vil kunne gi deg veiledning.

Søknaden sendes til
Hedmark Trafikk v/TT-nemnda i Hedmark, Disenstrandvegen 4, 2321 Hamar