Rådgiving i skolen

Beskrivelse

På den skolen du går, skal det være et tilbud om rådgiving. Du skal få hjelp til å ta avgjørelser som gjelder din videre utdanning og ditt yrkesvalg (utdannings- og yrkesrådgiving). Har du personlige problemer og vanskeligheter med å finne deg til rette på skolen, skal du også kunne få råd (sosialpedagogisk rådgiving). Skolen kan eventuelt finne de riktige hjelpeinstansene og formidle kontakt med dem. Du og foreldrene dine skal få informasjon om at dette rådgivingstilbudet finnes. Avhengig av behovet ditt kan rådgivingen skje i gruppe eller individuelt. Målet er at du skal få hjelp til å utvikle deg og utnytte de ressursene du har – og uten å være bundet av tradisjonelle kjønnsroller.

Rådgivingen skal medvirke til å utjevne sosiale forskjeller elevene imellom, forebygge at elever ikke fullfører skolen og integrere etniske minoriteter.

Tjenesten er gratis.

Om søknadsprosessen

Veiledning
Som skoleeier har kommunen/fylkeskommunen ansvar for å ha et tilbud om rådgiving. Hvis du ikke får nødvendig rådgiving, kan du henvende deg til Fylkesmannen som fører tilsyn etter opplæringsloven.

Grue barne- og ungdomsskole

Har du spørsmål om utdanning- og yrkesvalg m.m. kan du ta kontakt med rådgiver Eva Aurland på telefon 62 94 21 03