Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Solør Barneverntjeneste

illustrasjon barnevernetBarneverntjenesten i Grue, Åsnes og Våler er en felles barneverntjeneste, Solør barneverntjeneste. Tjenesten holder til i rådhuset på Flisa.


Besøksadresse: Rådhusgata 1, rådhuset, Flisa
Postadresse: Rådhusgata 1, rådhuset, 2270 Flisa
Henvendelse skjer til Åsnes kommune, Servicetorget,  tlf. 629 56600
Vakttelefon: 629 56712

Fra 02.05.17 kan vakthavende saksbehandler nås på vakttelefonen 62956712  mellom klokka 10.00 og 14.00. Telefonen er beregnet for akutte henvendelser.

Barneverntjenesten utfører lovpålagte tjenester. Ansvar og oppgaver finner du i Lov om Barneverntjenester

Bekymringsmelding
Når barnevernet får inn en bekymringsmelding blir denne grundig vurdert for å se om det er grunnlag for å undersøke saken nærmere. Dersom vi mener at meldingen må undersøkes blir foreldrene kontaktet.

Undersøkelse
I en undersøkelse snakker barneverntjenesten med familier, barn og unge, og innhenter opplysninger fra aktuelle instanser og personer. På grunnlag av resultatet, og i samarbeid med familiene, kan det bli satt i verk tiltak.

Tiltak
Eksempel på tiltak er råd og veiledning, støttekontakt, besøkshjem og hjemkonsulent. Tiltakene som settes inn er frivillige, bortsett fra i spesielle situasjoner hvor forholdene er så alvorlige at de kan skade barnets helse eller utvikling. I slike tilfeller er det Fylkesnemnda som skal behandle og fatte vedtak.
Etter fylte 18 år kan påbegynte tiltak opprettholdes inntil fylte 23 år, dersom ungdommen ønsker det.
Barneverntjenesten kan også bistå familier og samarbeidspartnere med råd og veiledning, samt anonyme drøftinger.

Kontaktperson i Solør barneverntjeneste:
Konst. virksomhetsleder: Merete Jule
Tlf 951 78 121
E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer informasjon om Barnevern generelt finner du HER

Ved situasjoner hvor det er akutt fare for et barns liv eller helse, 
ring Politiet 02800 og Legevakt 116117

Alarmtelefonen 116111
Etter kl 15. Alarmtelefonen er gratis. Telefonen er i første rekke for barn og unge som er utsatt for ulike typer vold, overgrep eller omsorgssvikt.

Dersom du kjenner til barn som du tenker lever under omsorgssvikt, meldes bekymringen til barneverntjenesten per telefon, per brev eller på eget meldingsskjema som kan fås ved henvendelse til tjenesten. Du kan velge å melde anonymt. 

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Til toppen