Borgerlige vigsler i Grue kommune

Fra 01.01.2018 har kommunene ansvar for borgerlige vigsler i Norge.

wedding-2544405  340

Følgende har vigselsmyndighet i Grue kommune, jfr. Ekteskapsloven § 12 a:

-          Ordfører
-          Varaordfører
-          Rådmann (stedfortredende rådmann ved rådmannens fravær)

​Forberedelser til vigselen
​​Før inngåelse av ekteskap må det foreligge gyldig prøvingsattest på tidspunktet for ekteskapsinngåelsen. Folkeregisteret utsteder prøvingsattesten, som gis på bakgrunn av en rekke dokumenter. ​Skjema finnes her. Attesten er gyldig i fire måneder etter utstedelsen.

Ønsker du å vigsles i Grue kommune?
​​
Brudefolk som ønsker å vigsles i regi av Grue kommune retter sin henvendelse på til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller til Servicetorget på tlf.  +47 62 94 20 00 kl 09.00 -14.00.
Kommunen ta kontakt med brudefolket for å avtale videre gang frem til vigselen finner sted.

​Ved henvendelse oppgis:

• ​​Navn på brudepar
  • E-postadresse
  • ​Telefonnummer
  • Ønsket lokalisering
  • Ønske om dato og tid

Kommunen vil ta stilling til muligheten for gjennomføring slik brudeparet ønsker. En eller begge av brudefolket må ha bostedsadresse i Grue kommune.

Hvor og når kan vi gifte oss?
I Grue kommune kan man gifte seg på rådhuset på fredager i tidsrommet kl. 10.00-15.00 og første lørdag i måneden i tidsrommet kl.11.30 - 12.30.

Hva koster det?
Det tas ikke betalt for ordinære vigsler.

Alle vigselshenvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Vigselslokale - foajeen1Vigselslokale - foajeen2Vigsel 2.2.18 - med Wenche HSBilder fra foajeen på rådhuset pyntet til vigsel

Grue kommune ønsker alle som vil gifte seg borgerlig i Grue kommune velkommen!