Grue kommune har nye telefontider

Fra januar 2018 har Grue kommune telefontid kl. 09.00-14.00. Servicetorget er fortsatt bemannet kl 08.00-15.00.

Klokke- Servicetorget skal fortsatt være bemannet 8.00-15.00, men vi begrenser telefontiden med 2 timer fordi antall telefoner går ned, forklarer enhetsleder for Servicetorget, Agnete Bekkesletten.
Statistikken viser at antall telefonsamtaler går ned for hvert år. Grue kommune fikk 3000 færre telefonsamtaler i 2017 sammenlignet med 2015.
- Vi får færrest telefoner før kl. 9.00, og det er mest naturlig å gjøre en endring her. Antall samtaler øker utover dagen, og synker igjen etter kl. 14.00.

Åpningstider vs. telefontid
Døren til rådhuset vil fortsatt være åpen fra kl. 8.00, og det vil fortsatt være mulig å gjøre avtale med saksbehandler både før og etter telefontiden i Grue rådhus.
Servicetorget har flere oppgaver enn sentralbord.
- Når antall telefoner går ned, kan vi ikke lenger forsvare å bruke en full stilling til sentralbordet. Vi ønsker å bruke ressursene bedre og bruke tiden vår godt. Når vi begrenser telefontiden, får de ansatte mer tid til andre forefallende oppgaver som arkiv, postbehandling, informasjon og så videre, forklarer Bekkesletten.

Telefonmønsteret er i endring
Flere kommuner har gjort lignende grep.
- Sammenlignbare kommuner har enten redusert telefontiden, eller vurderer å gjøre det.
Tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom, viser at databruken over mobilnettet øker kraftig, mens nedgangen for fasttelefoni fortsetter. Nordmenn er oppe i et gjennomsnittlig dataforbruk over mobilnettet på nesten 3 GB per abonnement per måned.
- Folk i dag bruker telefonen, det vil si mobilen, på helt andre måter enn tidligere. Antall telefonsamtaler går ned, mens datatrafikken går opp. Vi sender mer SMS, vi bruker Messenger og chat.
I første omgang vil endringen i telefontiden ha en prøveperiode på 3 måneder.