Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Ledsagerbevis

Hva er ledsagerbevis? Hvem kan få ledsagerbevis?
Et ledsagerbevis er et dokument i form av et kort.  Ordningen med ledsagerbevis er for funksjonshemmede som har behov for følge eller bistand fra en annen person for å kunne gå på for eksempel kino, idrettsarrangementer, teater, konserter, i svømmehallen eller reise kollektivt.  Ledsagerbeviset skal gi den funksjonshemmedes ledsager fri adgang.  Kortholder må dekke egne kostnader.  Kortholder velger selv ledsager.

Hvor gjelder kortet?
Ledsagerbeviset skal gjelde i hele landet der arrangører, transportselskap eller institusjoner har akseptert ordningen.

Hva som er gjeldende pris på billetter fastsettes av arrangører eller transportselskap.  Ulike ordninger benyttes, du må selv undersøke dette.  Ved billettbestilling må det oppgis at en trenger ledsager.

Søknad
Søknad om ledsagerbevis
Skjemaet fås på Servicetorget og Furubo legesenter. Søknaden må vedlegges passfoto.

Spesielle merknader
Det er en nedre aldersgrense på 8 år for utstedelse av ledsagerbevis.  Barn under denne alderen vil trenge bistand fra sine foresatte/andre, uavhengig av funksjonsnivå. 

I hovedsak innvilges det kun bevis til en ledsager.  Kun i helt spesielle tilfeller innvilges to bevis.  Behovet må da dokumenteres.

 

                                                                                                        

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Til toppen