Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Handel og service

Grue kommune har et allsidig og godt utbygd tilbud innenfor handel og service.

sentrum

Kirkenær er kommunesenteret i Grue. Kirkenær er «miljøby» med miljøgate, «grønne lunger», utsmykking og torgplass. En del av bebyggelsen er godt bevarte sveitserhus, som setter sitt preg på Kirkenær.

En stor del av forretningene og servicetilbudene finnes i tilknytning til miljøgata og på kjøpesenteret Gruetorget. Her er det tilbud på alle varer og tjenester som man har behov for i det daglige. Det finnes bl.a. tre større dagligvareforretninger, post i butikk, to banker, blomsterforretning og gartneri, sport og fritid, sykkel og moped, kafeteriaer og bakeriutsalg, optiker, apotek, skoforretning, klær for alle aldersgrupper, elektroforretning, fliser og våtrom, bensin og service, tilbud på trykksaker og reklameartikler, glassbu, husflid og håndverk, varme og kulde m.m.

I det samme området finnes en rekke tjenester. Veterinær, advokat, fysioterapeuter, tannleger, frisører, fotterapeuter, regnskapskontorer og revisor, drosjer og i tillegg er det to sentra for helse og velvære.

Både øst og vest for hovedgata ligger de mer plasskrevende handels- og servicetilbudene. På industriområdet like øst for sentrum finnes det bl.a. byggvareutsalg, dekkverksted og dekkutsalg, busselskap, landbruksverksted, skur og salg av trematerialer. Ved Bruvegen, like vest for sentrum, finnes rørleggerforretning og bilforretning.

Namnå har bensinstasjon m/butikk. På Svullrya er det bl.a. post i butikk, flere spesialforretninger, bensinstasjon, hundehotell, regnskapskontor, frisør og bilverksted.
På Grinder ligger Entrack Norge som er stor på nye og brukte anleggsmaskiner. De forhandler Banner batterier og har et bra utvalg i bl.a filter, olje og verktøy. Silva System AS driver import og salg av teknisk utstyr til skogbruket.

Når det gjelder reiseliv, overnatting, spisesteder, kunst, kultur og arrangement henvises til avsnittet om Reiselivsnæring.

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Til toppen