Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Ny naturskadeordning

Er du rammet av en naturulykke? Det er nå statens naturskadeordning som gir deg erstatning for skader på objekter det ikke er mulig å forsikre gjennom alminnelig privat forsikring.

Det er ikke lenger politiet som har ansvaret for å ta i mot søknader om naturskadeerstatning. Den skadelidte skal selv søke via et elektronisk søknadsskjema på nett, direkte til Landbruksdirektoratet.
Den nye ordningen medfører at skadelidte sender en digital søknad i nytt, elektronisk system. Søker må selv dokumentere skaden med bilder, kart og kostnader ved gjenoppretting.

Søknadsskjema
Søknadsskjema finner du her: https://www.landbruksdirektoratet.no/naturskadeordningen/#sok-naa

Lik behandling over hele landet
Landbruksdirektoratet har nå hele ansvaret for saksbehandling og fastsetting av erstatning, og skal sørge for at de som rammes av naturulykker får god informasjon om sine rettigheter.
Endringen er ment å gi raskere behandling av sakene, lik behandling av saker fra hele landet, og gi den skadelidte et større eierskap til hele søknadsprosessen.

Endringen er gjort i tråd med digitaliseringen i offentlig sektor. Endringen er gjeldende fra 1. januar 2017.

Mer informasjon finnes på www.naturskadeordningen.no eller i vedlagte brosjyre.

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Vedlegg:
FilBeskrivelseStørrelse
Last ned denne filen (Folder - Ny naturskadeordning fra 2017.pdf)Folder - Ny naturskadeordningNy naturskadeordning447 kB
Til toppen